5 motive să bei cafea acasa si la birou

Nu prea există îndoieli asupra popularității cafelei în ultimele decenii. Cu peste 400 de miliarde de cani de cafea consumate în fiecare an, dintre care jumătate sunt preparate cu ajutorul aparatelor, cafeaua este acum al doilea cel mai comercializat lichid după petrol. Vom discuta în detaliu despre beneficiile pe care le are această băutură, iar variante de aparate de cafea pentru toate gusturile și întrebuințările găsiți în site-ul nostru, de la esspresoare la aparate de vending

In ultimii ani s-au răspândit cu rapiditate articolele pro și contra consumului de cafea. La o simplă căutare online vom identifica multe materiale care vorbesc despre posibilul impact negativ al cafelei asupra sănătății, cum ar fi insomnia și dezhidratarea. Să le luăm pe rând: insomnia este doar un efect al consumului de cafea la ore care nu sunt în acord cu programul de somn al fiecăruia. Efectul cafelei poate dura până la 10 ore de la consum, așa că o simplă calibrare a consumului cu programul de somn ar putea fi suficient pentru soluționarea acestei probleme. În ceea ce provește deshidratarea, da, cafeaua este un diuretic natural, dar acest inconvenient poate fi reglat prin consumul unei cantități mai mari de apă.

Beneficiile consumului de cafea

Cafeaua poate ajuta la arderea grăsimilor. Este cunoscut faptul că cofeina stimulează metabolismul cu până la 11% și crește puternic potențialul de ardere a grăsimilor. Alte studii au arătat că rata de grăsime arsă după consumul de cafea poate crește cu 10% la persoanele obeze și cu 29% la persoanele slabe.

Cafeaua te poate ajuta să faci exerciții fizice
Cafeina este considerat unul dintre cele mai eficiente suplimente pentru imbunatatirea rezultatelor exercițiilor fizice. Consumul de cafea determină creșterea nivelului de adrenalină, ceea ce poate duce la o creștere a performanței exercițiului cu aproximativ 11-12%.

Cafeaua îți poate crește acuitatea intelectuală 
Consumul de cafea accelerează activitatea neuronilor și îmbunătățește diverse funcții ale creierului, inclusiv dispoziția, nivelurile de energie, timpul de reacție, memoria și funcția cognitivă generală.

Cafeaua conține antioxidanți
Cafeaua conține o cantitate mare de antioxidanți. Acești antioxidanți pot ajuta la lupta împotriva radicalilor liberi din organism, ceea ce îmbunătățește sănătatea generală a corpului. Se crede că o boabă de cafea conține cel puțin o mie de antioxidanți diferiți.

Cafeaua conține substanțe nutritive esențiale
O ceașcă de cafea conține nutrienți precum riboflavina, potasiu, magneziu și multe altele. Dar volumul de nutrienți pe care îl conține nu va dăuna. Dacă, de exemplu, consumi trei căni de cafea pe zi, îți vei completa corpul cu nutrienți vitali de care are nevoie.

Așadar, dacă ceea ce arată studiile este adevărat, de ce să nu investim într-o ceașcă bună de cafea. Site-ul nostru oferă o gamă diversificată de aparate de de cafea pentru acasă și pentru birou, da și accesorii și consumabile pentru a savura cu adevarat o ceașcă de cafea aromată.

Lasă un răspuns