5 tipuri inedite de aparate de vending

De la un an la altul, industria vendingului se dezvoltă în ritm accelerat. Crește considerabil numărul celor care își construiesc o afacere în acest domeniu și, odata cu dezvoltarea pieței, se diversifică în chip inovativ și utilitatea acestor aparate.

În anul 2020 nu mai putem vorbi despre piața de vending ca fiind una dedicate exclusiv aparatelor care furnizează gustări și băuturi. În ultimi ani am asistat la o segmentare a pieței și dezvoltarea unor micro segmente de utilitate pentru aceste aparate, adică o personalizare a lor. De la clasicele aparate de vending pentru ziare, atât de folosite mai ales pe piața japoneză, la tonomatele de cărți, umbrele și chiar produse de igienă. Această segmentare a utilității în funcție de nevoi nu vine decât să ne arate că există o cerere consistentă pentru astfel de produse. În această perioadă de criză sanitară și socială generată de pandemia de coronavirus aparatele de vending continuă să funcționeze, iar piața continuă să se extindă. Potrivit specialiștilor, industria vendingului crește cu aproximativ 1.3% în fiecare an și, odată cu creșterea ei, se diversifică și specificitatea produselor vândute ca să satisfacă o paletă cât mai largă de nevoi.

Vă prezentăm câteva dintre cele mai inedite tipuri de mașini de vending din lume pentru a vedea cum au ales unii să automatizeze procesul de vânzare acolo unde există cerere.

Distribuitor automat de crabi vii

Sursa foto: https://www.theatlantic.com/china/archive/2013/09/chinas-newest-innovation-live-crab-vending-machines/279650/

Situată într-o stație de metrou aglomerată din China, această mașină furnizează o delicatesă populară chineză, crabul păros din Shanghai. Acest aparat de vending personalizat distribuie crabi vii gata preparare în casă. Aparatul oferă chiar și condimentele necesare, astfel încât clienții să nu se mai oprească la magazinul alimentar în drumul spre casă.

Automatul „Let’s Pizza”

Sursa foto: https://www.romania-insider.com/pizza-vending-machine-timisoara

Unde altundeva v-ați aștepta să apară un astfel de aparat dacă nu în Italia? Această mașină este cu adevărat o minune deoarece asamblează și gătește pizza la comandă de la zero! La apăsarea unui buton, acest distribuitor automat servește o masă caldă gata, preparată instant în doar câteva minute. Un astfel de aparat a fost amplasat și în România, La Timișoara.

Distribuitor automat de brioșe

În  cazul în care ai poftă de ceva dulce noaptea târziu, poți să treci pe lângă unul dintre aceste automate. Sigur, există o mulțime de produse de patiserie preambalate pe care le poți cumpăra de la magazinul din cartier, dar aceste delicii sunt toate proaspăt preparate, iar aprovizionarea se face zilnic. Este ca și cum ai opri o brutărie 24/7 pentru a obține un desert de calitate.

Automatul pentru cartofi prăjiți

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/3940718394065839/?nic_v2=1a27w98mD

Ți s-a întâmplat să comanza cartofi prăjiți de la fast-food și să ai surpriza neplăcută să primești cartofii reci? Asta nu se va întâmpla niciodată la distribuitorul automat de cartofi prăjiți. În doar câteva minute, produce o comandă de cartofi prăjiți proaspăt, cu ketchup.

Distribuitor automat de articole pentru animale de companie

Sursa foto: https://barkpost.com/life/dog-vending-machines/

Ocazional, proprietarii de animale de companie vor uita ceva atunci când vor ieși la plimbare în parc sau prin oraș. Decât să se întoarcă acasă, se pot opri la aceast aparat de vending pentru animale de companie. Fie că sunt în căutarea unei noi jucării, a unor gustări sau chiar a unor pungi de plastic, le vor găsi pe toate într-un singur loc.

Așadar, industria vendingului nu cunoaște limite ale creativității, iar totul pleacă de la cerere. Cerere există în acest moment pe piață și noi suntem aici pentru a te ajuta să o ințelegi și să-ți dezvolți afacerea în acest domeniu.

Dual Vending aduce pe piața românească o gamă diversificată de aparate de vending, având o largă cunoaștere a pieței. Suntem importatori de aparate de peste un deceniu și am dezvoltat relații solide și de durată atât cu partenerii noștri de peste granițe, cât și cu clienții din țară.

Lasă un răspuns