Cât de aproape suntem de o revoluție tehnologică în industria vendingului?

Când vor apărea automatele inteligente?

Automatele inteligente deja există. Japonia a condus cu adevărat calea către automatele inteligente prin varietatea imensă a unor astfel de aparate, de la automatele care oferă produse proapete și până la automatele care vând pantofi. Japonia are, de asemenea, cele mai noi tehnologii plasate pe automate, cum ar fi ecranele tactile interactive și inteligența artificială. De obicei, Japonia inovează în vending înaintea majorității globului. Conectarea la internet a acestor automate inteligente le permite să interacționeze atât cu operatorii, cât și cu clienții în moduri noi și distractive.

Rolul internetului

Obiectele la care nu v-ați gândi în mod normal ca fiind conectate la internet sunt acum conectate. Există acum frigidere inteligente, prize inteligente, ceasuri inteligente și mașini inteligente. Alexa și Google permit oamenilor accesul la conținutul internetului prin voce. Internetul obiectelor sau IoT, inventat de Kevin Ashton în 1999, a devenit un subiect foarte fierbinte. A pune inteligența în obiecte mute devine o practică din ce în ce mai frecventă. Lumea noastră se schimbă într-un ritm din ce în ce mai rapid. Publicul dorește mai multă integrare. Vendingul este o industrie pe care inovația o va schimba radical.

Ce oferă un aparat de vending inteligent?

Majoritatea automatelor inteligente oferă ecrane tactile interactive. Folosind degetele, clienții se pot conecta la automat. Ecranele de vizionare mai mari devin locuri în care clienții pot vedea informații și reclame în culori și rezoluție înaltă. În general, automatele inteligente vor oferi modalități de a încărca fotografii, descrieri, informații nutriționale, coduri QR sau videoclipuri informative care pot fi toate legate de produse. Operatorii pot afișa chiar videoclipuri promoționale în timp ce aparatul este în standby.

Reducând decalajul dintre digital și fizic, automatele inteligente se mândresc cu folosirea inteligenței artificiale. Folosind datele de vânzare, aparatul poate prezice cu acuratețe de câte produse veți avea nevoie în viitor, pe baza unor modele de vânzare și ai unor agloritmi predictivi.

În plus, automatele inteligente sunt integrate cu cele mai noi tehnologii de plată. În funcție de preferințele operatorului, aparatul poate utiliza un cititor de carduri sau accepta plăți prin telefon NFC, Google Wallet, Apple Pay și Samsung Pay. Există tehnologii disponibile care vă permit să conectați aplicații la automatele dvs.. Unele automate inteligente din Japonia joacă jocuri interactive cu clienții lor atrăgând și mai mult interes pentru ceea ce vând. Cele mai recente mașini automate inteligente oferă, de asemenea, o formă de verificare a vârstei, permițând clienților să cumpere produse restricționate în funcție de vârstă. Acestea ar putea fi băuturi alcoolice sau tutun.

Pe măsură ce tehnologia avansează, vom vedea o varietate și mai mare de automate. Aparatele de vending cu monede pot deveni dinozauri pe măsură ce trecem la o nouă eră de distribuție automată cu ajutorul tehnologiei.

Lasă un răspuns