Cum să îți alegi aparatul de cafea pentru acasa?

Când vine vorba de alegerea unui aparat de cafea sau a unei mașini de cafea pentru casa dvs., este important să vă puneți 3 întrebări esențiale pentru a face o achiziție inteligentă. Inspirați de 101 Coffeemachines vă oferim un ghid pas cu pas și câteva recenzii oferite de acest blog pentru câteva din cele mai populare modele.

# 1. Prima întrebare este dacă aveți nevoie de o un aparat de cafea simplu sau de unul pentru boabe de cafea?

Diferența constă în timpul pe care îl petreceți în prepararea cafelei și în întreținerea aparatului. Acesta este motivul pentru care sunt mai scumpe decât coffemaker-urile simple, printre cele mai ieftine și mai simple modele se află Philips Xsmall HD8645 (HD8743 în Anglia), Krups EA81 Pisa sau Delonghi ESAM 3300 Magnifica. Acesta este cel mai mic preț pentru cafeaua neagră făcută automat. Dacă doriți un cappuccino automat, ar trebui să plătiți cel puțin de două ori mai mult.

Producătorii de cafea vor avea nevoie de participarea dvs. pentru a pregăti o ceașcă: va trebui să macinați boabele de cafea, să o puneți în interiorul aparatului, să controlați manual procesul, apoi să îl curățați. Cu toate acestea, sunt mult mai ieftine:

  • Esspresoarele pentru fabricarea de espresso sau cappuccino cu un cappuccinator manual (numit „pannarello”) cum ar fi Delonghi EC155 sau Delonghi ECP3420 sunt cele mai ieftine.
  • Modele mai scumpe precum Delonghi ECO311 sau Gaggia Style sunt practic aceleași în interior, doar designul lor variază. Prețurile respective sunt pentru modelele cu pompe pentru a prepara espresso puternic.
  • Modelele fără pompă oferă doar 2-3 bar presiune (comparativ cu 15-19 bar în cazul precedent) și costă și mai puțin (Delonghi EC5 este exemplul).

Producătorii de cafea prin picurare sunt și mai ieftini și sunt ideali pentru aceia dintre voi care iubesc doar cafeaua neagră în stil american (lungă și nu puternică).

Acum să mergem mai departe și să ne punem a doua întrebare importantă.

# 2. Dar nu este mai ieftin să cumpărați un aparat de cafea simplu/ mașină cu capsule de cafea?

Depinde de câtă cafea beți. Cu toate acestea, de obicei, nu este o achiziție inteligentă, cu excepția cazului în care doriți să faceți doar o cană pe zi.

Prețurile pentru modelele cu capsule variază. Bugetul este chiar sub o sută de dolari. Exemple de mașini cu un singur serviciu sunt Legato Single Serve sau Nescafe Dolce Gusto originale (cum ar fi Genio EDG455T EX: 1). Uneori, producătorii de cafea cu un singur serviciu ar putea fi de 5 ori mai expansivi, de exemplu pentru modelele originale Nespresso, care de asemenea pot spuma automat laptele pentru cappuccino (seria Latissima).

Mașinile cu capsule sunt foarte simplu de utilizat și întreținut, și de obicei sunt foarte compacte. Cu toate acestea, principalul dezavantaj al acestora este costul capsulelor. Așadar, 101 coffeemachines nu o numește o alegere inteligentă dacă dvs. sau familia dvs. beți mai mult de 2 căni de cafea pe zi pentru că ar însemna că veți cheltui cel puți cu 400 de dolari în plus pentru capsulele de cafea în doar 1 an, față de variantele de aparate cu boabe de cafea. În plus, având în vedere că sunteți atașat la un anumit sistem de capsule va trebui să cumpărați doar acele capsule. Mai mult, desigur, cafeaua proaspătă măcinată este mai gustoasă decât capsulele fabricate. În cele din urmă, pastilele de cafea sunt mai puțin ecologice.

# 3. Cafea espresso sau lungă din SUA?

În America, oamenii preferă de obicei o ceașcă mare de cafea nu atât de puternică. În Europa, îl numim „Americano”, dar apetența europenilor înclină către cafeaua espresso. Toți principalii producători de mașini de cafea, cum ar fi Philips / Saeco / Gaggia (este aceeași companie acum), Delonghi, Jura, Melitta și KRUPS sunt, la origini, europeni. În plus, scopul lor principal a fost proiectarea unei mașini espressoare. Sigur, puteți adăuga apă caldă de la bagheta cu aburi în espresso și puteți face o cană standard de cafea în stil american. Așa se prepară clasic Americano în Italia. Cu toate acestea, rezultatul este puțin diferit de cafeaua cu filtru tradițional.

Există totuși modele care au o funcție suplimentară de a imita procesul de preparare a cafelei cu filtru pe piața europeană. Reduce presiunea de la 15 bar standard pentru espresso la 2-3 bar. Atât Saeco / Philips (numesc funcția necesară „comutator de cafea”), cât și DeLonghi (îl numesc „lung”) au astfel de modele. În Marea Britanie, prețul pornește de la 400 de lire sterline și exemple sunt ETAM 29.510 de la DeLonghi Autentica sau Philips 4000 seria HD8847. În America, puteți alege ESAM6900 PrimaDonna Exclusive sau ESAM6700 PrimaDonna Avant de DeLonghi.

În plus, producătorii au o clasă specială a așa-numitelor mașini de cafea pentru măcinat. Exemple sunt Philips Grind & Brew HD7766 sau 7765, Cuisinart DGB-650BC, Black & Decker CM5000 Mill și Brew.

Lasă un răspuns