Tot ce trebuie să știi când cumperi un automat de cafea

Automatele au intrat pe piață de foarte mult timp, făcând accesibile băuturile și gustările în multe spații de lucru, sau zone în care aceste servicii nu sunt accesibile. Astăzi, aceste aparate se găsesc în mai multe locații, inclusiv birouri ale companiilor, spitale și școli ori alte instituții publice. Și deși plasarea unor aparate de cafea în zone cu cerere poate fi o afacere profitabilă,  achiziționarea unui automat de cafea poate fi copleșitoare, mai ales dacă nu știți unde să începeți să căutați.

În acest articol, vom analiza diferiți factori pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când achiziționați un distribuitor automat de cafea.

1. Dimensiunea

Dimensiunea este primul lucru la care trebuie să vă uitați din motive evidente, cum ar fi spațiul de instalare. De fapt, acesta este unul dintre principalii factori luați în considerare de către cumpărători. „Se va potrivi cu acel spațiu?”

Nu vă faceți griji, deoarece mulți producători produc automate în mai multe dimensiuni, astfel încât să puteți avea o mare varietate. Cu toate acestea, pentru a ușura procesul de instalare, luați în considerare mai întâi locația și măsurați spațiul disponibil pentru plasare înainte de a achiziționa aparatul.

2. Selecția de băuturi

Înainte de a putea cumpăra un distribuitor automat, identificați aromele pe care doriți să le aveți la locația dvs.. De exemplu, există automate de ceai care oferă o varietate de arome, cum ar fi latte, espresso și ceai negru, printre altele. Este important să vă pliați pe cererea din locație și să studiați puțin potențialul pieței. De asemenea, nu uitați de containerele de depozitare. Fiecare distribuitor automat are propria capacitate de stocare, deci asigurați-vă că țineți cont de acest lucru, având în vedere numărul de persoane pe care le veți servi în același timp.

3. Curățarea și reîncărcarea

La un anumit timp după folosire, automatul de cafea va trebui curățați. Prin urmare, înainte de a achiziționa un astfel de aparat, asigurați-vă că aveți posibilitatea din punct de vedere logistic să asigurați curățarea. În acest sens, pentru mai multă ușurință în manipulare, luați în considerare cât de ușor poate fi curățat aparatul. Există unele dispozitive care vin cu o funcție de curățare automată, facilitând astfel curățarea aparatului.

În plus, odată ce containerele specifice în care sunt stocate diversele ingrediente ale băuturii rămân fără materie primă, trebuie să luați în considerare faptul că acestea trebuie reîncărcate în cel mai scurt timp posibil, mai ales dacă dispozitivul se află într-o zonă comercială, intes circulată. Țineți cont de acest aspect pentru a vă ușura munca.

4. Rata de distribuție și dimensiunea paharului

Rata de distribuție se referă la cantitatea de lichid pe care un automat de cafea o poate descărca la un moment dat. Cunoașterea acestui factor important vă va permite să calculați rentabilitatea plasării și să luați în considerare posibilitatea de a adăuga un automat de cafea adițional dacă doriți să scalați afacerea.

Un alt factor important de luat în considerare este dimensiunea paharului. Majoritatea aparatelor de cafea vor un singur pahar/ciclu. În funcție de vadul zonei în care plasați aparatul și de necesitățile pe care le-ați studiat anterior, calculați câte pahare și în ce interval de timp poate să distribuie aparatul.

5. Ușurința utilizării și siguranța aparatului

Acest lucru se referă la funcțiile de afișare și la ușurința manipulării aparatului de către consumator. Astăzi, datorită tehnologiei, multe distribuitoare automate de cafea vin cu afișaje digitale, facilitând astfel utilizarea de către oricine și oferind claritate.

Securitatea este, de asemenea, o caracteristică extrem de importantă atunci când cumpărați un distribuitor automat. Prin urmare, trebuie să alegeți un aparat cu blocări automate pentru a vă asigura că conținutul este sigur și pentru a evita eventualele intruziuni din partea persoanelor neautorizate.

6. Consum de energie

Nu doriți să treceți cu vederea acest factor, ca să nu plătiți facturi mari de energie electrică. Prin urmare, atunci când cumpărați un distribuitor automat, verificați detaliile producătorului privind consumul de energie.

Reducând facturile de energie electrică, vă puteți crește marjele de profit și vă puteți dezvolta afacerea.

Cu aceste sfaturi, sunteți gata să începeți o afacere în domeniul plasării aparatelor automate de cafea. Dacă încă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție. Pentru a vă face o idee despre diversitatea aparatelor, vă invităm să explorați pagina de automate de cafea și site-ul nostru dedicat de piese pentru aparatele din gama Necta (Colibri, Brio, Concerto, Kikko și Opera)

Lasă un răspuns